Sidor

måndag 27 september 2010

Steven Adler: My Appetite For Destruction

Det har närmast gått inflation i skrivandet av rockbiografier. Nu kan ibland flera medlemmar i ett band tävla om fansens gunst i bokhyllan. Slash var först i Guns n’ Roses med en självbiografi och i somras kom trummisen Steven Adlers bok ”My appetite for destruction”.
Det är en sorglig läsning. Boken känns nästan för utlämnande, men det är en egenskap som också verkar hänga ihop med hans personlighet. Adler växer upp med rock n’ roll-livet och hade antagligen blivit knarkare även utan Guns n’ Roses. Det som slutligen tvingar ut honom ur bandet är dock inte drogerna utan att han helt enkelt säger emot frontmannen Axl nån gång för mycket. Och det enda sättet att verkligen förstå cirkusen är väl egentligen att Axl också skriver en bok. Men det kommer antagligen att ta lika lång tid som det tog att göra plattan Chinese democracy…


Hur det gick för Steven Adler? Jo han blev ju (så vitt vi vet) drogfri efter många om och men – detta kunde delvis beskådas i Celebrity Rehab - och har sedan ett tag tillbaka egna bandet Adler’s Appetite. Mest intressant blir ”My appetite for destruction” när man kan jämföra händelser ur både Slashs och Adlers perspektiv – det är inte alltid minnena sammanfaller. Jag tippar att nästa Gunsare som släpper bok blir Duff McKagan.

/Johan

1 kommentar:

Lotta - hyllan sa...

Jag klassar denna som en av de bästa rockbiografierna, men visst är det sorglig läsning... Det sägs att Duff McKagans biografi kommer nästa år. :)