Sidor

söndag 25 juli 2010

100 höjdare!

Under långväga resor hinner man läsa mycket, oavsett om planet lyfter eller inte. Således hann jag läsa ut 100 höjdare före, under och efter incidenten med det inställda planet. Boken tog mig så att säga igenom hela eländet. Och tråkigare kan man ha. Vi kom ju till New York ändå till slut…

100 höjdare gick på TV för cirka 5 år sedan men funkar minst lika bra i bokform. Här finns tid till eftertanke och fördjupning mellan gapskratten och solklara favoriter som ”Droppen”, ”We shall overcome” och ”Kära Örebroare” samsas med sånt man glömt från TV-serien, men som här får en ny chans. Vissa bildillustrationer finns med och de gör sitt till.

Lite typiskt är kanske att männen står för kanske 90 % av roligheterna, men boken skrevs ju också innan Carola började kasta blomkrukor på publiken och Anna Anka blev en riksangelägenhet. Jag hittade den för 29 kr på Maxi Arlandastad. Den torde gå att få för samma ringa penning lite varstans. Filip & Fredrik har ju alltid något nytt på gång som kräver medieutrymme. Köp och garva! Var glad över att Sverige är betydligt mer crazy än vad myten säger.

/Johan

Inga kommentarer: